Bauer Hotel Group, který provozuje gastronomické ikony jako restauraci U Prince, Terasu U Prince a zážitkovou gurmánskou perlu DEER, představuje sladké novinky. Dlouholetým cukrářským mistrem je Vojta Řehák. Právě on před deseti lety vymyslel spolu s panem Bauerem dort plný hořké a bílé čokolády, který se podával a podává na Staroměstském náměstí v restauraci i horní terase U Prince. Základem mu byl rodinný recept rodiny Bauerů, který šéfcukrář Vojta předělal do moderního gastronomického dezertu. Nyní plně dostál mezinárodního věhlasu v hodnoceních nestranných tuzemských a zahraničních průvodců, že došlo k povýšení z dezertu na rodinný dezert.
Tak jako se stal Sachrův dort legendou a Franz Sacher svůj recept držel jako rodinné dědictví, stejně tak je to nyní s nově pojmenovaným Bauer dortem. Receptura je rodinným tajemstvím. Jedno je jisté, obliba se šíří obrovským tempem a zájem neutuchá. Můžeme být hrdí, že Praha má svůj Bauer dort.
Tím to ovšem nekončí. Restaurace Deer, která je jen pár kroků od Staroměstského náměstí v Michalské ulici představuje nové dezertní menu. „Zcela nová nabídka, která obsahuje signature dezerty. V menu zůstal pouze legendární dezert les, který je už doslova hvězdou sociálních sítí. Kdo nevyfotil les, jako by nebyl,“ dodává s úsměvem šéfcukrář Vojta Řehák.
Z absolutních novinek lze jmenovat dezert Harmonie, který je z pistáciového brownies, marakujové panna cotty, pistáciového pyré a citrónového meringue nebo domácí pralinky a makronky, které se na jazyku doslova rozplývají. Ať už na Staroměstském náměstí na vyhlášený Bauer dort nebo pár kroků dále v Deeru na nové dezertní menu, jedno je jisté - trefa do sladkého.
Zima je tady. Vychutnejte si ji tam, kde si pořádně odpočinete, zalyžujete si, a ještě ochutnáte skvělé jídlo. Vitalhotel Gosau v srdci oblasti Dachstein Salzkammergut je pro to jako stvořený. Je téměř na dosah, pouhých šest hodin jízdy z Prahy.
Ředitelka The Emblem Prague Hotel Helena Hons Valtrová v rozhovoru odhaluje záměry skupiny Emblem Places. Dále vypráví o individuálnímu přístupu k hostům a prozrazuje, jak dokáže spojení moderních technologií a tradic vytvořit unikátní atmosféru.
Východní Tyrolsko, které bylo dlouho považováno za popelku Tyrolska, stojí určitě za návštěvu. Už proto, že není přeplněno turisty. Němci jej nemají za bukem, a dávají proto přednost bližším zimním střediskům kolem Salzburgu nebo Innsbrucku, a Holanďané či Skandinávci tam nemají po ruce letiště.