Čas na legendární závod veteránů Čas na legendární závod veteránů

Čas na legendární závod veteránů

13. 06.2024

V červnu tradičně startuje italský legendární závod historických vozidel Mille Miglia. Letos se jej účastní 440 veteránů a značka luxusních hodinek Chopard bude jako vždy součástí této události. Již 37 let je hlavním sponzorem a každoročně k této příležitosti vydává limitovanou edici časomír.

Závod Mille Miglia poprvé odstartoval již v roce 1927 a stal se srdcovou záležitostí mnoha milovníků motorismu. Patří mezi ně i spoluprezident společnosti Chopard Karl-Friedrich Scheufele, který se již po šestatřicáté události účastní po boku svého přítele Jackyho Ickxe za volantem vozu Mercedes-Benz 300 SL Gullwing v jahodové metalíze. Společně se vydali na 1076 kilometrů dlouhou trasu vedoucí z malebného města Brescia přes Turín až do Říma a zpět.

Letos vznikly dva speciální modely

Jen kousek od startovní a cílové rampy na náměstí Piazza Vittoria v Brescii naleznou návštěvníci stánek Chopard, který letos vzdává hold proslulému závodníkovi Jackymu Ickxovi a zároveň si zde mohou zájemci prohlédnout očekávanou speciální edici hodinek Mille Miglia 2024. Pro letošní rok byly vytvořeny hned dva různé modely: Mille Miglia Classic a Mille Miglia GTS Chrono Limited Italian Edition oslavující zemi, v níž se legendární závod zrodil.

Mille Miglia Classic v závodním stylu

Chopard je ve světě šperků a hodinek považován za synonymum elegance a luxusu. V České republice lze hodinky této švýcarské značky zakoupit v klenotnictví Beny v Pařížské ulici v Praze. Limitované modely jsou tedy každoročně napjatě očekávané. Letošní model Mille Miglia Classic je vytvořen z mimořádně odolné a exkluzivní oceli Lucent Steel™ a vyniká svým neotřelým designem. Chronograf o průměru 40,5 mm má číselník inspirovaný slavnou šachovnicovou vlajkou automobilových závodů, vroubkovaná tlačítka zase připomínají brzdové pedály sportovních vozů a perforovaný řemínek z černé telecí kůže evokuje design tradičních řidičských rukavic.

Pouhých 100 exemplářů

Druhý limitovaný model, hodinky Mille Miglia GTS Chrono Limited Italian Edition, má 44milimetrové pouzdro vyrobené z lehkého titanu s korálkovým výbrusem. Tato unikátní novinka bude vyrobena v pouhých 100 exemplářích.

https://www.beny.cz

https://www.chopard.com

Podobné články


Developed by MadFox design