Italský „hot spot“ celebrit Italský „hot spot“ celebrit

Italský „hot spot“ celebrit

19. 08.2024

Když se známé osobnosti a nároční klienti rozhodují, kde se v Miláně ubytovat, vůbec nepochybují. Zpravidla totiž zamíří do svého i našeho oblíbeného hotelu Principe di Savoia. Ředitel hotelu Ezio Indiani, který hotel vede téměř dvacet let, si s námi povídal nejen o známých osobnostech, se kterými se zde setkal a které do hotelu rádi jezdí, ale také o svých zkušenostech a vyhlášených službách.

Jak dlouho zastáváte pozici ředitele hotelu Principe di Savoia a co vás na vaší práci těší nejvíce?

V Principe jsem začal pracovat jako generální ředitel v roce 2005 poté, co jsem za sebou měl zkušenosti z řízení některých z nejluxusnějších hotelů na světě, jako jsou Villa D'Este u jezera Como, Eden v Římě, Hotel des Bergues v Ženevě nebo Hyde Park v Londýně. Moje práce mě stále velmi baví, protože se jedná o dynamické prostředí, kde je každý den úplně jiný. Také jsem moc vděčný, že mám inovativní a kreativní tým, který neustále zkouší různé novinky, aby hostům dopřáli opravdu exkluzivní zážitky.

Vybírají si Principe di Savoia k pobytu nějací zajímaví hosté?

Pravidelní hosté náš hotel vnímají především jako místo pro networking, utužování vztahů a vytváření vzpomínek, které si po svém pobytu odvezou domů. K tomu patří například jedinečné eventy, vytříbená gastronomie, umělecké výstavy a další společenské akce. Mít nádherné pokoje a apartmány už zkrátka nestačí. Je důležité, aby hosté měli k dispozici jak nejnovější technologie, které ale nejsou příliš viditelné, tak milá překvapení a personalizované služby. Příjemné je pro ně také to, když je zaměstnanci hotelu poznávají a jednají s nimi neformálně, ovšem při zachování naprosté profesionality. Za roky své působnosti v hotelu jsem měl možnost se osobně potkat nejen s významnými politiky, ale také s členy královských rodin, herci, zpěváky i sportovci. Abych jmenoval alespoň některé z nich, tak Principe di Savoia navštívili například George Clooney, Matt Damon, Jean Dujardin, Charlize Theron, Sofia Loren, Arnold Schwarzenegger, Silvester Stallone, Hugh Grant, Robert de Niro, Anthony Hopkins, Sofia Coppola, Lionel Messi, David Beckam, Zlatan Ibrahimović, Cristiano Ronaldo, Madonna, Lady Gaga, Sting, Elton John, Andrea Bocelli nebo členové kapely Rolling Stones.

Které zdejší služby byste hostům doporučil?

V desátém patře hotelu je fitness centrum Club 10 plně vybavené přístroji Technogym s bazénem a pěti místnostmi, kde se provádějí nejrůznější procedury. Hostům se zde navíc skýtá úžasný výhled na město a najdou tu také zónu určenou k opalování. Rád bych rovněž zmínil naše apartmány Imperial, Principe, Royal a po celé Itálii vyhlášené prezidentské apartmá se soukromým bazénem a terasou. Pokud během léta hosté zatouží po klidu v zeleni, mohou se vydat do hotelové zahrady. Co se týče gastronomie, tak Bar Principe nově vede mixolog Daniele Celli a restauraci Acanto servírující italské lahůdky šéfkuchař Matteo Gabrielli.

Na jaké pokrmy se hosté restaurace Acanto mohou těšit?

S novým šéfkuchařem restaurace vstoupila do nové éry. Mattea nejvíce inspiruje italská kuchyně a ty nejlepší ingredience, které s ohledem na každou sezónu nabízí. Pod jeho vedením zde vzniklo šestichodové degustační menu a část stálého menu věnovaná tradiční italské kuchyni s vlivem lombardských chutí. Každou neděli restaurace pořádá brunch o pěti gastronomických tématech zahrnující předkrmy, vegetariánská jídla, mořské plody, prémiové sýry i uzená masa. O dezerty se pak stará šéfcukrář Beniamino Passannante.

Která atraktivní místa mohou hosté v okolí hotelu navštívit?

Hotel se nachází ve čtvrti Porta Nuova a jen několik minut chůze od slavných čtvrtí jako Alta Moda nebo Brera, kam hosté chodí na nákupy stejně jako do Galleria Vittorio Emanuele II. Z vlastní zkušenosti mohu doporučit návštěvu muzeí Pinacoteca di Brera, Museo del Novecento, Milan Museum, Teatro alla Scala, Duomo di Milano a Gallerie d’Italia. Na procházky chodím do parku Parco Sempione a zahrad Indro Montanelli nebo Biblioteca degli Alberi di Milano. Kávu si nejčastěji vychutnávám v kavárnách Cova, Sant Ambroeus a Marchesi 1824. Za jazzem pak vyrážím do Blue Note.

Prozradíte nám, jaké máte s hotelem plány do budoucna?

Samozřejmě budeme dále pokračovat a rozvíjet tradici, kterou hotel vyznává už od svého založení. To znamená, že také v následujících letech chceme být místem s unikátní atmosférou, kde se setkává mezinárodní elita. Zážitek z pobytu pro naše hosty začíná už před příjezdem do hotelu, kdy pozorně nasloucháme jejich potřebám. Naším hlavním cílem totiž vždy bylo, je a bude jejich očekávání překonávat tím, že pro každého vytvoříme pobyt na míru.

https://www.dorchestercollection.com

Fotogalerie


Podobné články


Developed by MadFox design