Podzim s Rhétskou dráhou Podzim s Rhétskou dráhou

Podzim s Rhétskou dráhou

24. 07.2024

Využijte posledních krásných podzimních dnů a vydejte se na prodloužený víkend do Švýcarska. Projeďte si největší kanton Graubünden s Rhétskou dráhou. Dopravit se sem můžete po vlastní ose nebo vlakem přímo z Prahy. Večer nastoupíte, povečeříte ve vlaku a ráno se probudíte už v Graubündenu. Pro ubytování pro hvězdicové výlety vlakem je ideálním místem Chur. Hlavní město kantonu, které ubytovaným nabízí kulturní i kulinární zážitky a také návštěvnickou kartu, se kterou máte volný vstup do muzeí a galerie, poloviční cenu na výjezd na domovskou horu Brambrüesch i vstup do bazénu. A kam byste se měli vydat? Tady jsou naše tipy na čtyřdenní program se Swiss Travel Passem a příjezdem vlakem z Prahy.

DEN 1: Arosa a Chur

Náš první výlet bude směřovat do Arosy, kam dojedete za hodinku z Churu po unikátní trati překonávající 1.000 výškových metrů na 26 km trati bez ozubnice. Malebné horské středisko, jehož centrum tvoří jezero, které se těší oblibě u pěších turistů i lyžařů. Oblibu návštěvníků si získal také medvědí park v mezistanici lanovky na Weisshorn. Odpoledne pak věnujeme návštěvě Churu, projdeme se romantickým starým městem a zastavit se můžeme i v růžové kavárně u Zuzky hned za radnicí.

© Rhätische Bahn AG

DEN 2: Davos Klosters, případně až Scuol

Druhý den věnujeme poznávání proslulého sportovního centra a nejvýše položeného města Evropy Davosu, krátce se můžeme zastavit i v blízkém Klosters a odtud pokračovat až do malebného Scuolu, kde vás okouzlí místní tradiční architektura. Pokud Vám to čas dovolí zajděte do minerálních lázní Bogn Engiadina. Bohatou nabídku saunového světa i lázní všeho druhu korunuje venkovní bazén s výhledem na okolní horské panorama.

© Rhätische Bahn AG

DEN 3: Bernina Express

Výlet vlakem Bernina Express do italského Tirana a zpět vás zaručeně nadchne. Doporučujeme se na cestu tam vydat panoramatickým vlakem Bernina Express. Pozor tady je povinná rezervace míst, která je zpoplatněna. Pro cestu zpátky využijte regionální vlak a udělejte si krátkou procházku Sv. Mořicem. Na podzim se můžete těšit na indiánské léto v nižších pasážích a první sníh v nejvyšších místech, tedy ideální kontrasty a také výjimečně fotogenické.

DEN 4: Glacier Express a Treno Gottardo do Curychu

Náš poslední den opustíme Chur na palubě proslulého Ledovcového expresu (Glacier Express). Pozor i tady je nutná rezervace. Vydáme se švýcarským Grand Canyonem až do nejvyššího bodu tratě Ledovcového expresu Oberalppassu (2.044 m n. m.) a odtud do Andermattu. Tady si projdeme soutěsku Göschenen a budeme pokračovat jedním z nejmodernějších vlaků SBB Treno Gottardo do Curychu, kde si ještě užijeme večerní atmosféru před nástupem zpáteční cesty. Cestu je pro barevné kontrasty krajiny ideální absolvovat na podzim, ale můžete se sem vydat celoročně. Každé období má své neopakovatelné kouzlo.

https://mojesvycarsko.com

Podobné články


  • Rakouský Leogang patří dle Lonely Planet mezi Top 10 regionů světa – objevte ho i vy! Rakouský Leogang patří dle Lonely Planet mezi Top 10 regionů světa – objevte ho i vy!
    Styl Sport Hotel Léto Svět Lidé

    Rakouský Leogang patří dle Lonely Planet mezi Top 10 regionů světa – objevte ho i vy!

    Ohnivé západy slunce nad vrcholky Alp, trasy s dechberoucími výhledy pro turisty, cyklisty i horolezce, koncerty na náhorních plošinách, horské chaty plné regionálních delikates, největší bikepark v Evropě, stylové spa splývající s přírodou či jedna z nejdelších lanovek světa, na níž budete mít pocit, že letíte – to jsou důvody, proč slavný průvodce Lonely Planet zařadil Saalfelden Leogang mezi Top 10 regionů světa. Z Česka je to jen pár hodin jízdy, a my vám poradíme, co zde zažít.

    23. 08.2024

  • Italský „hot spot“ celebrit Italský „hot spot“ celebrit
    Styl Luxus Hotel Svět Lidé

    Italský „hot spot“ celebrit

    Když se známé osobnosti a nároční klienti rozhodují, kde se v Miláně ubytovat, vůbec nepochybují. Zpravidla totiž zamíří do svého i našeho oblíbeného hotelu Principe di Savoia. Ředitel hotelu Ezio Indiani, který hotel vede téměř dvacet let, si s námi povídal nejen o známých osobnostech, se kterými se zde setkal a které do hotelu rádi jezdí, ale také o svých zkušenostech a vyhlášených službách.

    19. 08.2024

  • Dokonalá pohostinnost Dokonalá pohostinnost
    Styl Hotel Svět

    Dokonalá pohostinnost

    Hornatá oblast Jižního Tyrolska je obdařena nevšední přírodní krásou. I přes drsné podnebí si ji zdejší obyvatelé doslova zamilovali. Dokladem je exkluzivní usedlost Ansitz Steinbock. Nabízí krásný výhled po okolí, hřejivou atmosféru prosycenou přívětivostí paní majitelky Elisabeth Rabensteiner a také v celém kraji vyhlášenou kuchyni.

    14. 08.2024

Developed by MadFox design