Premium Gastro Premium Gastro

Premium Gastro

16. 07.2023

Mám obavu o budoucnost gastronomie v Čechách, říká Petr Svejkovský, zakladatel projektu Premium Gastro.

Petr Svejkovský je zakladatelem projektu Premium Gastro, se kterým je úspěšně na trhu již 13 let. Sám vystudoval prestižní hotelovou školu École hôtelière de Lausanne ve Švýcarsku, své zkušenosti pak sbíral jako důstojník v gastronomické sekci na luxusních zámořských lodích. Po návratu zpět do ČR se rozhodl českou gastronomii rozvíjet a podporovat z pozice dodavatele vybavení.

V Premium Gastro jsme rádi za medializaci gastronomie, více však věříme v poctivost řemesla. Velkou obavu máme o celkovou kvalitu gastronomie – především pak o kvalitní mladé pracovníky. Proto se ze své pozice snažíme podporovat tento krásný obor a to zejména dvěma směry.

Nejlepší pracovní partnerství

První je péče o naše klienty. Každému klientovi pomáháme s výběrem vybavení individuálně při osobní schůzce, vnímáme to jako vážné rozhodnutí, které ovlivní budoucí kvalitu poskytovaných služeb. Proto vždy detailně procházíme potřeby zákazníka a jeho provozu, dbáme na materiál, odolnost v provozu, zemi původu, ekonomickou stránku v čase. Kritérií pro správný výběr vybavení je opravdu mnoho a my se snažíme vším klienta zodpovědně provést. S našimi klienty tak navazujeme dlouhodobé vztahy, které nezřídka končí přátelstvím, a snažíme se jim být tím nejlepším partnerem.

 Mladí talenti

Druhým směrem je podpora a motivace v kvalitním vzdělávání mladých talentů. Dlouhodobě podporujeme a spolupracujeme s projekty KU Young chef, Food Adictors, Studuj Gastro. Ty nejlepší studenty pak od nás čeká například stáž na École hôtelière de Lausanne. Vnímáme také dlouhodobě těžkou otázku adaptace oborových podmínek pro lepší konkurenceschopnost na trhu práce vůči jiným oborům. Proto se snažíme propojovat možné zaměstnavatele s nadějnými talenty. Naším cílem je, aby se potkávali kvalitní studenti se zájmem o obor s atraktivními zaměstnavateli. Snažíme se dát možným zaměstnavatelům možnost prezentovat se mladým, nadějným absolventům. V tom vidíme naději na budoucnost kvalitní gastronomie v Čechách.

https://premium-gastro.com

Podobné články


  • Ochutnejte ta nejlepší vína odrůdy Barbera
Ochutnejte ta nejlepší vína odrůdy Barbera
    Styl Restaurace Svět Lidé

    Ochutnejte ta nejlepší vína odrůdy Barbera

    Itálie je právem považována za kolébku vinařství. Mezi její poklady patří i modrá odrůda Barbera – víno se zpravidla měkkými tříslovinami, vyšší kyselinkou, příjemnou kulatostí a bohatými tóny tmavého zralého ovoce, jako jsou švestky nebo třešně. Svou harmonickou a jemnou chutí si získává stále více příznivců. Pochází z kraje Piemont na severozápadě země, kde má hluboké kořeny a v posledních dekádách se těší rostoucí oblibě.

    10. 11.2025

  • Tam, kde čas nehraje roli Tam, kde čas nehraje roli
    Styl Luxus Sport Hotel Svět Lidé

    Tam, kde čas nehraje roli

    Toužíte po klidném útočišti uprostřed okouzlující horské krajiny? Objevte kouzlo údolí Valle di Casies v srdci Jižního Tyrolska. Právě tady už 75 let vítá své hosty Hotel Quelle Nature Spa ­Resort – místo, kde se snoubí moderní komfort, srdečná pohostinnost a opravdový odpočinek. Oslavte výjimečné hotelové výročí třeba v nových střešních lázních Timeless Spa.

    04. 11.2025

  • Věž, která střeží víno, umění  a ticho hor Věž, která střeží víno, umění  a ticho hor
    Luxus Hotel Svět Lidé

    Věž, která střeží víno, umění a ticho hor

    Uprostřed majestátní krajiny Dolomit, v malebném městečku Völs am Schlern, se ukrývá jeden z nejzajímavějších, nejoriginálnějších a nejunikátnějších hotelů v Itálii – Romantik Art Hotel Turm. Tento hotel není jen místem k přespání, ale skutečným uměleckým zážitkem, který propojuje historii, moderní design, kulinářské umění a srdečnou pohostinnost v harmonii s přírodou.

    26. 10.2025

Developed by MadFox design