Vinařství Chandon z Mendozy v Argentině, založené v roce 1959, se vyznačuje vinicemi v podhůří andských velehor sahající od 1 000 do 1 200 metrů nad mořem – skvělé výšky pro dosažení optimální zralosti, svěžesti a chuťového profilu. Tyto specifické podmínky dávají život šumivým vínům, které zpříjemní i vaše teplé letní dny.
Hořkosladký CHANDON GARDEN SPRITZ je jako stvořený na „aperitivo“ chvíle v kruhu blízkých přátel. Je tvořen šumivým vínem Chandon obohaceném směsí macerované kůry z udržitelně vypěstovaných argentinských pomerančů a vybraných bylin. Kromě perfektně vyvážené chuti zaujme Chandon Garden Spritz složením, v celé fázi výroby se nepoužívají žádná umělá aromata ani umělá barviva. Navíc má o polovinu méně cukru v porovnání s ostatními značkami spritzu na trhu, takže je jeho chuť přirozená a jednoduše lahodná. Stačí si ho jen nachladit a vychutnat – nejlépe na kostkách ledu s plátkem pomeranče a rozmarýnem. Pro ty, kteří dávají přednost klasičtějšímu chuťovému profilu, je tady CHANDON BRUT a nejnovějším přírůstkem do rodiny Chandon je CHANDON ROSÉ, šumivé růžové víno s jemným perlením, které v sobě spojuje vášeň argentinského vinařství a dotek francouzské elegance. Je komplexní a zároveň delikátní, s tóny jahod, třešní a švestek.
Gastronomická scéna v Praze je hodně rozsáhlá a podniků, které byste měli navštívit alespoň jednou za život, tu najdete hned několik. Restauratér Jurij Kolesnik s více než dvaceti lety zkušeností v oboru vlastní dokonce tři z nich. Každá má jiný koncept a může se pochlubit jedinečnou atmosférou, kterou jim tento restauratér ve spolupráci se svým týmem vtiskl.
Příjemná procházka po Rašínově nábřeží s vyhlídkou na Pražský hrad se může během chvilky proměnit v dobrodružnou výpravu do Latinské Ameriky. Stačí pár kroků a pohltí vás pohodová atmosféra mexické restaurace Cantina, kde vám naservírují tradiční pokrmy i přes 40 druhů tequil.