HENNESSY VSOP SE ODHALUJE
20. 04.2021
Uznávaný umělec a výzkumník Refik Anadol byl pozván do historického sídla v Cognacu, kde pozoroval Hennessy degustační komisi při degustování eaux-de-vie, které později společně vytvoří koňak Hennessy V.S.O.P. Privilège. Tentokrát jim však během tohoto výjimečném rituálu asistovalo zařízení, které v reálném čase zaznamenávalo emoce při vychutnávání.
Tato data následně Refik Anadol transformoval pomocí 3D data mappingu do barev, tvarů, reliéfu a struktur. Vzniklo tak umělecké dílo, které znázorňuje senzorické dědictví, střežené a předávané po generace v úzkém kruhu Hennessy degustační komise. To, co bylo oku skryté se tak nyní stává viditelným a hmatatelným v poetickém designu limitované edice lahve Hennessy V.S.O.P. Privilège.
O REFIKU ANADOLOVI
Refik Anadol (narozen roku 1985, v Istanbulu, Turecku) je umělec nových médií a průkopník v estetice dat a strojové inteligenci. Klíčovým prvkem v jeho kreativní práci je propojení lidí a strojů a vytváří tak hybridní vztah mezi architekturou, mediálním uměním, umělou inteligencí a daty.
O HENNESSY V.S.O.P. PRIVILÈGE
Hennessy V.S.O.P je vyjádřením know-how 8 generací master blenderů. Je tvořen vybranými eaux-de-vie, které zrály převážně v použitých sudech, aby načerpaly lehkou úroveň taninů. Výsledný koňak je tak plný charakteru, s harmonickým aroma vanilky, skořice a toastových tónů, které společně utvářejí hladce bezchybný dojem při vychutnávání.
Fotogalerie
Podobné články
-
-
Zimní menu v La Verandě: Oslava sezónních chutí
La Veranda s příchodem zimy představuje nové menu, které čerpá inspiraci z darů této roční doby a přináší jedinečné propojení tradičních receptur s moderní gastronomií. Tým restaurace připravil pokrmy, které potěší nejen chuťové buňky, ale i srdce každého milovníka dobrého jídla.
18. 12.2024
-