Svatomartinská husa v luxusní restauraci La Veranda je oslavou tradiční české kuchyně v moderním, elegantním podání. Tento prestižní podnik v srdci Prahy je známý svou vysokou úrovní gastronomie, a svatomartinské menu není výjimkou. Šéfkuchař restaurace přistupuje k přípravě svatomartinské husy s maximální péčí, využívajíc lokální, bio suroviny a přísady od vybraných farmářů, aby zajistil autentickou chuť a nejvyšší kvalitu.
Svatomartinské husí prso je zde podáváno s lehkostí a rafinovaností – jemně propečené, s křupavou zlatavou kůrčičkou a neuvěřitelně šťavnatým masem. Přílohou je tartaletka, zelí, uzené prso a švestky. Každý detail je promyšlený, od precizně zvolené harmonie chutí až po estetickou prezentaci jídla na talíři. Na speciálním menu, které se podává od 11.11.2024 do vyprodání zásob nechybí husí consommé s uzeným prsem, libečkovým sádlem a celestinskými nudlemi. Posledním ze svatomartinské nabídky jsou kachní játra a srdce na toastu s majoránkou.
Atmosféra La Veranda, s elegantním interiérem, teplým osvětlením a pozorným servisem, dává hostům pocit výjimečnosti. Svatomartinská husa je doplněna výběrem vynikajících vín, která ideálně podtrhují chuťové tóny pokrmu.
La Veranda tak nabízí nejen gastronomický zážitek, ale i neopakovatelnou atmosféru, kde se tradice setkává s moderním pojetím a každý návštěvník si může vychutnat dokonalou svatomartinskou hostinu v luxusním podání.
Gastronomická scéna v Praze je hodně rozsáhlá a podniků, které byste měli navštívit alespoň jednou za život, tu najdete hned několik. Restauratér Jurij Kolesnik s více než dvaceti lety zkušeností v oboru vlastní dokonce tři z nich. Každá má jiný koncept a může se pochlubit jedinečnou atmosférou, kterou jim tento restauratér ve spolupráci se svým týmem vtiskl.
Příjemná procházka po Rašínově nábřeží s vyhlídkou na Pražský hrad se může během chvilky proměnit v dobrodružnou výpravu do Latinské Ameriky. Stačí pár kroků a pohltí vás pohodová atmosféra mexické restaurace Cantina, kde vám naservírují tradiční pokrmy i přes 40 druhů tequil.