Energie a klid z hloubi lesů
Příroda ve své ryzí podobě, to jsou Jizerské hory, které patří k nejčistším u nás. V jejich srdci najdete místo k odpočinku i základnu pro dobrodružné výpravy do horské krajiny. Vítejte na Královce.
03. 11.2024
02. 08.2020
Na pražskou gastronomickou scénu přibyla další autentická rodinná restaurace, respektive thajské bistro, které představuje thajskou kuchyni v její originální podobě. Thai Station v čele s Onwasa Kongpetch, rodilou Thajkou, která vedla několik rodinných podniků v Bangkoku, nabízí v moderním prostředí pečlivě promyšlený koncept thajské kuchyně.
Majitelkou bistra Thai Station, nacházejícího se ve skvělé lokaci v historickém centru Prahy vedle Uhelného trhu, je Rujalux Kongpetch Nešpůrková, která vytvořila design celého prostoru. Pochází z Bangkoku, v Birminghamu vystudovala umělecký program Master of Arts na University of Central England. Poté pokračovala ve studiu v Austrálii, kde potkala svého manžela Petra Nešpůrka. Ten jí byl velkou oporou při tvorbě konceptu bistra. Petr Nešpůrek vede jeden z největších pražských hotelů NH Prague a v roce 2018 byl oceněn prestižní cenou Hoteliér roku v České republice.
„V našem útulném moderním bistru chceme hostům zprostředkovat autentický zážitek jako v Thajsku – atmosférou, jídlem i obsluhou. O otevření vlastního bistra jsem snila již pár let a jsem nadšená, že se teď sen stal skutečností. Pevně věřím, že všem bude chutnat,“ komentuje majitelka Rujalux Kongpetch Nešpůrková.
Doporučujeme sem zajít na oběd a určitě ochutnejte Kanom Jeen Nam Ya – rýžové nudle s tuňákovým kari, podávané s čerstvou zeleninou a bylinkami pro dva.
Příroda ve své ryzí podobě, to jsou Jizerské hory, které patří k nejčistším u nás. V jejich srdci najdete místo k odpočinku i základnu pro dobrodružné výpravy do horské krajiny. Vítejte na Královce.
03. 11.2024
Svatomartinská husa v luxusní restauraci La Veranda je oslavou tradiční české kuchyně v moderním, elegantním podání. Tento prestižní podnik v srdci Prahy je známý svou vysokou úrovní gastronomie, a svatomartinské menu není výjimkou. Šéfkuchař restaurace přistupuje k přípravě svatomartinské husy s maximální péčí, využívajíc lokální, bio suroviny a přísady od vybraných farmářů, aby zajistil autentickou chuť a nejvyšší kvalitu.
24. 10.2024
Značka šampaňského Krug je již od roku 1843 symbolem jedinečného chuťového zážitku. Ten se ještě znásobuje při kombinaci sklenky Krug Grande Cuvée nebo Krug Rosé s různými pokrmy. Proto je každoročně vyhlášena výzva, při níž kulinářští mistři mají za úkol vytvořit co nejzajímavější recept, který se hodí k tomuto lahodnému moku.
04. 10.2024
Developed by MadFox design