Kam se v Praze chodí nejen na dobrou whisky
24. 03.2023
Okouzlující uličky Starého Města skrývají nejednu útulnou hospůdku. V Maiselově ulici jejich nabídku obohacuje i jeden zcela unikátní podnik. Jmenuje se W Restaurant a kombinuje restauraci, bar a jednu nejširších kolekcí whisky na světě. O přiblížení zajímavého konceptu jsme požádali majitele restaurantu Marka Jablonského a také Justýnu Vaškovou, která má na starosti klientelu restaurace a pořádání firemních eventů.
Čím vám učarovala whisky?
Marek Jablonský: Svou nadčasovostí a obrovskou škálou chutí. Navíc whisky je dnes spojována zejména s večery naplněnými konverzací s přáteli nebo klidným rozjímáním v hřejivé atmosféře, s dobrou hudbou a společností. Whisky získává ve světě v posledních desetiletích velikou popularitu. Je to dáno nejen pevnými pravidly pro její výrobu, ale také rozmanitostí chutí a původu.
Ve W Restaurantu nabízíte vskutku celosvětovou přehlídku whisky. Co když k vám ale do restaurace zavítá i někdo, koho by potěšil jiný chutný nápoj. Čím byste jej pohostili?
Justýna Vašková: Mimo whisky naleznete v naší restauraci široký výběr vín. Za zmínku stojí především ta izraelská, jejichž nabídkou se odlišujeme od jiných restaurací v Praze. Mezi má oblíbená patří především červená vína, např. Yarden Rom, které se perfektně hodí k našim steakům. Dále pak nabízíme koktejly – nejen z whiskey, ale i na bázi například ginu nebo vodky.
Co vás inspirovalo k otevření restaurace s jednou z nejširších sbírek whisky v Evropě?
Marek Jablonský: Koncept vznikl v izraelském Tel Avivu, kde naši obchodní přátelé zhruba před 7 lety otevřeli první restauraci tohoto druhu. Skvěle uspěla nejen jako restaurace a whisky bar, ale zejména jako oblíbené místo setkávání obchodních přátel a významných osobností. Tento úspěch jsme chtěli přenést i do Prahy. Ta je i díky židovskému odkazu velmi oblíbenou destinací Izraelců.
Na jaký druh kuchyně byste k vám zájemce nalákal?
Marek Jablonský: W Restaurant & Whiskey Bar se specializuje na středomořskou kuchyni inspirovanou Izraelem. Najdete u nás jedny z nejlepších steaků v Praze a to nejen díky kvalitnímu hovězímu z Argentiny, Spojených států a České republiky, ale i díky speciálnímu postupu přípravy v grilu na dřevěné uhlí. Nabídku pak kromě předkrmů a ryb doplňují výborné vegetariánské speciality a dezerty podle originálních receptur z Tel Avivu.
Proč jste si pro sídlo W Restaurantu vybrali právě prostory v Maislově ulici?
Marek Jablonský: Jednou z podmínek k otevření restaurace v Praze byly klenuté sklepní prostory, které kolorit whisky vhodně doplňují svou klubovou atmosférou. Sklepy v Maiselově ulici nás navíc oslovily i symbolickou polohou u vstupu do židovského města a neobvyklým členěním. Nikde jinde v Praze nenajdete bar ve tvaru V, který se je osobitým středobodem interiéru.
W Restaurant je vskutku útulný a neobyčejně stylový. Je možné si jej i celý pronajmout?
Justýna Vašková: Jistě. Prostory W Restaurantu jsou vhodné v podstatě pro všechny typy akcí. My se především zaměřujeme na firemní akce, pro něž může být celá restaurace exkluzivně k dispozici s kapacitou až 130 sedících hostů. Vzhledem k poloze je W Restaurant vhodný také k pořádání svatebních hostin. Disponujeme rovněž dvěma privátními salonky. Každý z nich nabízí 20 míst k sezení, což je příjemné pro menší rodinné oslavy nebo schůzky vyžadující větší soukromí a klid.
Fotogalerie
Podobné články
-
-
Zimní menu v La Verandě: Oslava sezónních chutí
La Veranda s příchodem zimy představuje nové menu, které čerpá inspiraci z darů této roční doby a přináší jedinečné propojení tradičních receptur s moderní gastronomií. Tým restaurace připravil pokrmy, které potěší nejen chuťové buňky, ale i srdce každého milovníka dobrého jídla.
18. 12.2024
-