Když se chuť luxusního šampaňského snoubí s rozmanitostí květin…
Šampaňské Krug a květiny
Když se chuť luxusního šampaňského snoubí s rozmanitostí květin…
Šampaňské Krug a květiny

Když se chuť luxusního šampaňského snoubí s rozmanitostí květin…
Šampaňské Krug a květiny

04. 10.2024

Značka šampaňského Krug je již od roku 1843 symbolem jedinečného chuťového zážitku. Ten se ještě znásobuje při kombinaci sklenky Krug Grande Cuvée nebo Krug Rosé s různými pokrmy. Proto je každoročně vyhlášena výzva, při níž kulinářští mistři mají za úkol vytvořit co nejzajímavější recept, který se hodí k tomuto lahodnému moku.

Gastronomický zážitek

V uplynulých letech stály v centru pozornosti projektu Single Ingredient například brambory, vajíčka, houby či ryby, letos však bylo zvoleno neotřelé téma: Květina. „Jedlé květiny v kuchyni zvyšují aromatický výraz kombinace, přinášejí zcela nové chutě a neočekávané vůně. Nabízejí šéfkuchařům rozkvétající spektrum rozmanitosti, dodávají jemnost a nádech nečekanosti každému kulinářskému výtvoru,“ uvedla Julie Cavil, sklepmistryně Krug.

Šéfkuchaři z celého světa vytvořili 137 originálních receptů

Tvary, vůně, ale i chutě květin jsou velmi rozmanité a přední šéfkuchaři ambasád Krug tak mohli naplno uplatnit svou kreativitu i um. Vznikla díky nim série kulinárních experimentů, která je zaznamenána v exkluzivní kuchařce „All for one and one for all“. Zachycuje celkem 137 receptů s tématem „květina“, které se dokonale snoubí s chutí šampaňského Krug.

Koprovka s vonnými květy kopru

Recepty inspirované Single Ingredient si mohou gurmáni vychutnat v ambasádách Krug po celém světě. Jednu z nich naleznete i v České republice: Jedná se o The Eatery v pražských Holešovicích, kde šéfkuchař Pavel Býček se svým týmem připravil pro hosty speciální menu napárované s šampaňským vínem Krug. Téma „květina“ zpracoval v podobě pokrmu nazvaného „Koprovka s vonnými květy kopru“. Přijďte zjistit, jak chutná tradiční české jídlo v originálním podání.

https://www.theeatery.cz

Podobné články


Developed by MadFox design