Energie a klid z hloubi lesů
Příroda ve své ryzí podobě, to jsou Jizerské hory, které patří k nejčistším u nás. V jejich srdci najdete místo k odpočinku i základnu pro dobrodružné výpravy do horské krajiny. Vítejte na Královce.
03. 11.2024
04. 10.2024
Značka šampaňského Krug je již od roku 1843 symbolem jedinečného chuťového zážitku. Ten se ještě znásobuje při kombinaci sklenky Krug Grande Cuvée nebo Krug Rosé s různými pokrmy. Proto je každoročně vyhlášena výzva, při níž kulinářští mistři mají za úkol vytvořit co nejzajímavější recept, který se hodí k tomuto lahodnému moku.
Gastronomický zážitek
V uplynulých letech stály v centru pozornosti projektu Single Ingredient například brambory, vajíčka, houby či ryby, letos však bylo zvoleno neotřelé téma: Květina. „Jedlé květiny v kuchyni zvyšují aromatický výraz kombinace, přinášejí zcela nové chutě a neočekávané vůně. Nabízejí šéfkuchařům rozkvétající spektrum rozmanitosti, dodávají jemnost a nádech nečekanosti každému kulinářskému výtvoru,“ uvedla Julie Cavil, sklepmistryně Krug.
Šéfkuchaři z celého světa vytvořili 137 originálních receptů
Tvary, vůně, ale i chutě květin jsou velmi rozmanité a přední šéfkuchaři ambasád Krug tak mohli naplno uplatnit svou kreativitu i um. Vznikla díky nim série kulinárních experimentů, která je zaznamenána v exkluzivní kuchařce „All for one and one for all“. Zachycuje celkem 137 receptů s tématem „květina“, které se dokonale snoubí s chutí šampaňského Krug.
Koprovka s vonnými květy kopru
Recepty inspirované Single Ingredient si mohou gurmáni vychutnat v ambasádách Krug po celém světě. Jednu z nich naleznete i v České republice: Jedná se o The Eatery v pražských Holešovicích, kde šéfkuchař Pavel Býček se svým týmem připravil pro hosty speciální menu napárované s šampaňským vínem Krug. Téma „květina“ zpracoval v podobě pokrmu nazvaného „Koprovka s vonnými květy kopru“. Přijďte zjistit, jak chutná tradiční české jídlo v originálním podání.
Příroda ve své ryzí podobě, to jsou Jizerské hory, které patří k nejčistším u nás. V jejich srdci najdete místo k odpočinku i základnu pro dobrodružné výpravy do horské krajiny. Vítejte na Královce.
03. 11.2024
Svatomartinská husa v luxusní restauraci La Veranda je oslavou tradiční české kuchyně v moderním, elegantním podání. Tento prestižní podnik v srdci Prahy je známý svou vysokou úrovní gastronomie, a svatomartinské menu není výjimkou. Šéfkuchař restaurace přistupuje k přípravě svatomartinské husy s maximální péčí, využívajíc lokální, bio suroviny a přísady od vybraných farmářů, aby zajistil autentickou chuť a nejvyšší kvalitu.
24. 10.2024
Praha, 26. září 2024 – V pražské Vodičkově ulici byl 25. září slavnostně otevřen první a jediný showroom italské značky SMEG v České republice. Za tímto projektem stojí prémiový obchod s kuchyňským vybavením Potten & Pannen – Staněk, který chce svým věrným klientům dopřát jedinečný pocit z vaření na ikonických italských spotřebičích, a to přímo v centru metropole. Produkty SMEG zde nejsou pouze vystaveny, ale také aktivně využívány v praxi v rámci prémiové školy vaření Gourmet Academy. Na návštěvníky tak čeká nejen široká nabídka, ale také autentický zážitek, který přibližuje neopakovatelné kouzlo italského stylu a gastronomické kultury.
29. 09.2024
Developed by MadFox design