Reiters Reserve - resort plný pohody   Reiters Reserve - resort plný pohody

Reiters Reserve - resort plný pohody

16. 09.2024

Tam, kde Rakousko už není Maďarsko a ještě není úplně Štýrsko, nedaleko Bad Tatzmannsdorfu v jižním Burgenlandsku leží Resort Reiters Reserve. Tento kouzelný kout Rakouska se prezentuje jako oáza dobré pohody. Mírně zvlněná krajina, jejíž svahy jsou porostlé lesy a vinicemi, hodně slunce a příjemné klima – to vše je jako stvořené pro skvělou dovolenou. Celá oblast je právem označována jako nejslunnější region s více než 300 slunečními dny v roce.

V prázdninovém resortu Reiters Reserve nacházejí dva prvotřídní hotely: pětihvězdičkový Reiters Supreme pro nejnáročnější klientelu a čtyřhvězdičkový  Finest Familyhotel pro rodiny s dětmi.  

Reiters Supreme

Hotel Supreme je prvotřídní pětihvězdičkový hotel pro individualisty. Jeho lázeňský areál patří k tomu nejlepšímu, co Rakousko v tomto ohledu nabízí. Svou rozlohou 8.700 m2 se jedná o největší soukromé termální lázně v Evropě, které jsou k dispozici výhradně hotelovým hostům. Lázně využívající pramen o teplotě 33 °C, který vyvěrá z hloubky téměř 900 metrů. Areál je vybaven vnitřními i venkovní, i bazény, tělocvičnami, posilovnami a velkým areálem saun. Velký saunový areál má i útulný kout Women only se saunami a odpočívárnou vyhrazený pouze ženám. Zkrátka jako zaděláno na požitkářské lenošení.  

Kenshō-Spa

Letos hotel Reiters Supreme uvedl do provozu svůj nejnovější wellness přírůstek: lázně Kenshō (čti Kenšó) vybudované v tradičním japonském stylu, inspirované hlubokým duchovní zážitkem zenu. Skutečné „místo pro mě“ s obrovskou panoramatickou saunou, 2 bazény onsen – (bazénky s velmi vysokou teplotou) a přírodním koupacím jezírkem s pocitem nekonečna.   

Áyurveda
Od minulého roku pracuje v hotelu zkušený týp specialistů z indické Keraly pod vedením ájurvédského lékaře Gopakumara Gopinathy Pillaie, který absolvoval rozsáhlé studium na fakultě ájurvédské medicíny a chirurgie v Indii, a je certifikovaný ájurvédský terapeut.

 Gastronomie 

Není zrovna typické, aby  velké resorty věnovaly gastronomie tak obrovskou pozornost, jako je tomu zde.  Téma požitek je však pro Karla Reitera jedno z nejdůležitějších – a ten kulinářský v první řadě. Proto je tu pět restaurací, z nichž každá má těžiště jinde. Šéfkuchař Helmut Gangl a jeho tým připravují každý den večerní menu o 5 chodech – také veganské, které se podává v restauraci Supreme nebo v Zimní zahradě. V restauraci Traube si na své přijdou milovníci masa. Jako restaurace s vynikajícími steaky se spoléháme výhradně na vlastní, přirozeně chovaný a trávou krmený skot plemene Angus. Suché steaky zrají na kosti osm týdnů - pro tu nejlepší chuť. Kdo dává přednost bufetu, zvolí restauraci Birdie, kde může čerpat z plného bufetu. Jídla jsou připravována v otevřené kuchyni přímo před očima hostů. Jsou zde pořádány tématizované večery. Nechybí velká nabídka salátů i teplé zeleniny. V denní restauraci Nikis Bistro jsou v nekomplikované atmosféře podávány křupavé saláty,  čerstvě připravené pokrmy, osvěžující nápoje, domácí dorty a zmrzlinové kreace.  

Krajinou na kole
A  pokud si potřebujete pročistit hlavu i  jiným způsobem, stojí za to vyrazit si na výlet na kole. Všechny cyklotrasy jsou pečlivě zmapovány, všechny informace si může cyklista stáhnout bezplatně do mobilu. Bad Tatzmansdorf je obetkán sítí cyklostezek. Zajímavá je třeba B50 – cyklostezka čtyř ročních období, vede přímo z Bad Tatzmansdorfu ke gotickému zámku Schlaining. Četné serpentiny a  stoupání osloví především náročné cyklisty, kteří vyhledávají větší námahu. Je dlouhá 23 kilometrů. Kola je možné si vypůjčit přímo v hotelu. Součástí resortu je vedle golfového areálu a  tenisových hřišť i  velká jízdárna s  20 lipicány, nejstarší a  nejslavnější koňskou rasou v Evropě, jejíž historie sahá až do 16. století. Můžete využít i možnost lekce s trenérem jízdy na koni.

 Reiters Golf & Country Club  
Pozoruhodná  osmnáctka, k tomu příjemná devítka s Golfovou akademií, to vše upro- střed kopců, lesů, sadů a vinic. Hřiště  se vlní po svahu pod hotelem, nabízí nádherné scenérie, výhledy  do krajiny,  pohádková   lesní zákoutí  a místa,  která  připomínají krásně strávené prázdniny v dětství. Obě devítky mistrovského hřiště začínají i končí nahoře u hotelu, mezi nimi se tedy můžete zastavit v bufetu, dojít si odpočinout do klubovny nebo – pokud vám to tee time dovolí, stavit se v hotelu třeba na skleničku.
Rekord hřiště drží Alexander Chopard se skóre 65 ran. Hrál tu i Alex Čejka a potkat tu můžete i Bernda Wiesbergera, který tu začínal a dodnes bydlí nedaleko.

Reiters Finest Family
Pokud ovšem máte děti mladší 16 let, do hotelu Supreme se s nimi nedostanete. Pro vás je jako stvořený druhý hotel areálu – Family Finest. Tento hotel, důmyslně propojený s hotelem Supreme, se věnuje pohodě celé rodiny. Jsou tu tři bazény, skluzavky, herny, pagoda s vlastním divadlem a kinem. Family Finest Hotel je all inclusive, což znamená, že si tady i rodiče mohou dopřát to nejlepší ze světové produkce vín a alkoholu. A přitom víte, že o děti je skvěle postaráno.

https://supremehotel.at

https://finestfamilyhotel.at

Podobné články


Developed by MadFox design